Om kunskapsluckan.se

Jag som skriver på kunskapsluckan.se heter Oskar Jerrstedt. Jag är utbildad grundskollärare och har ca 20 år erfarenhet som matte/NO-lärare på högstadiet och gymnasiet, både i kommunal regi och inom en av de större friskolekoncernerna, Kunskapsskolan AB. Jag startade kunskapsluckan.se anonymt 2007, som reaktion på vad jag såg som lärare på Kunskapsskolan.

Syftet med den här sajten är att visa på en verklig orsak till de kunskapsluckor hos svenska elever som är verklighet idag – Möjligheten för skolor att dra ner på den lärarledda undervisningen. Sen får det vara upp till var och en att avgöra om man tror att den neddragningen blir värre av att skolor drivs med vinstintresse.

Det är på intet sätt menat som något påhopp på friskolor i allmänhet, eller på de fantastiska lärare som gör sitt yttersta för att våra ungdomar ska gå ut skolan med nödvändiga kunskaper. Tvärtom. Men precis som Anders Hultin, fd vd för John Bauer Gymnasiet och dess för innan Kunskapsskolan AB , tycker Kunskapsluckan det är bra att elever inte ”tvingas utstå en skoltid i en skola som inte håller måttet”. Kunskapsluckan.se står för hårdare kontroll av skolor i allmänhet och hårdare regler för skolor som drivs i vinstsyfte i synnerhet.

Kunskapsluckan är ett upprop mot utarmningen av den svenska skolan och mot det orimliga i att ställa de högre kraven på eleverna, i stället för skolorna, när man efter år av nedskärningar i skolan plötsligt upptäcker vikande utbildningsresultat – ”Jaha, nu har vi skurit ner här ett par år och det har resulterat i rätt dåliga matematikkunskaper hos våra små telningar men om vi sätter betyg redan från trean så ska de nog skärpa till sig”.

Vad tycker Du?

Tycker Du också att det är helt orimligt att skolor i Sverige kan dra ner på den garanterade undervisningstiden och samtidigt betala ut en del av den skattefinansierade skolpengen i aktieutdelningar till ägarna? Eller tycker Du det är helt i sin ordning?

Den här sajten startades som sagt redan 2007, vilket gör att mycket av inläggen kan vara inaktuella. Hittar Du fel, eller har nyare exempel, får Du gärna påpeka det.

Kontakt:
info@kunskapsluckan.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>